Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο

Πριν λίγες μέρες κατέφθασε πακετάκι πλούσιο σε περιεχόμενο, με θαλασσινό αέρα. Μια υπέροχη συσκευασία με βασικό προϊόν μια συλλεκτική συσκευασία του Ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνης των 200 ml, που μας ξανασυστήνεται με ανανεωμένη εμφάνιση και υποδέχεται το καλοκαίρι με εικόνες από το νησί, την παραλία, το χωριό και την εξοχή. Όλες αποτυπωμένες με την τεχνική του κολάζ ζωντανών εικόνων και τοπίων, σε κάποιο από τα μπουκάλια του.

ouzo-paketo

Η πρώτη σκέψη για test-drive ήταν (τί άλλο πιο καλοκαιρινό) ένα σαγανάκι με γαρίδες σβησμένες με ούζο, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και τριμμένη φέτα. Δοκιμασμένος συνδυασμός που όταν είναι πετυχημένος (να μην είναι παραμαγειρεμένες οι γαρίδες, να μην είναι λαδοπιωμένη η σάλτσα) θες απλά ένα καρβέλι καλό ψωμί να βουτήξεις στη σάλτσα κι ένα ποτηράκι ούζο για να καθαρίζεις το λαιμό και να ξαναφορτώνεις!

ouzo-mini-garides-saganaki

Υλικά

500 γρ. γαρίδες (φρέσκιες κατά προτίμηση)
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη (κέρατο) κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. (κοφτό) πελτέ ντομάτας
50 ml Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης
150 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
100 γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη σε τέταρτα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα της γαρίδας και αφήνουμε την ουρά και το κεφάλι (αν έχουν). Με μικρό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς την πλάτη της και βγάζουμε το μαύρο (συνήθως) έντερό της.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με το σκόρδο, μέχρι οι πρώτες να αλλάξουν χρώμα (1-2 λεπτά περίπου) και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτά περίπου) και αφαιρούμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε στην άκρη για να τις ξαναπροσθέσουμε στο τελείωμα του πιάτου.
  3. Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες και αλατίζουμε. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να συμπυκνωθεί η ντομάτα (15-20 λεπτά περίπου). Αλατίζουμε ξανά και δοκιμάζουμε.
  4. Όταν έχει δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να ενσωματωθούν οι γεύσεις για 1-2 λεπτά ακόμα.
  5. Πασπαλίζουμε με φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips

  • Οι γαρίδες θέλουν πολύ λίγο ψήσιμο, διαφορετικά χάνουν όλα τα υγρά τους και γίνονται σαν λάστιχο! Επίσης, δεν τις προβράζουμε!!!
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε και με φρέσκο μαϊντανό.

saganaki-wok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *