Βασιλόπιτα

30 Dec

vasilopita

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για τη δική μας σπιτική βασιλόπιτα! Το ιδιαίτερο εδώ είναι το αμύγδαλο που της δίνει ξεχωριστό άρωμα και υφή. Παραδοσιακά η βασιλόπιτα στολίζεται με ρόδι, όμως μπορούμε να την διακοσμήσουμε με κάθε λογής στολίδια. Μην ξεχάσετε το φλουρί για καλή τύχη!

Υλικά

1½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. βούτυρο
1 φακελάκι bakin powder
½ φλ. αμύγδαλα, άσπρα χτυπημένα (σε σκόνη)
λίγο κονιάκ
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
3 φλ. αλεύρι
5 αυγά

Εκτέλεση

  1. Σε μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ και τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ανακατεύουμε το bakin powder με το αλεύρι και τα αμύγδαλα και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη ζύμη.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στους 180° για 50′ περίπου.
  7. Τη βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει τελείως, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: , , , , ,

2 Σχόλια to “Βασιλόπιτα”

  1. artemis December 30, 2013 at 6:29 pm #

    το βούτυρο το λιώνουμε ή το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου?

    • gourmelia December 31, 2013 at 5:56 pm #

      Σε θερμοκρασία δωματίου! καλή χρονιά 🙂

Αφήστε ένα σχόλιο