Χοιρινό με μανιτάρια, πιπεριές και κρέμα γάλακτος

4 Nov

Σήμερα περιμέναμε για μεσημεριανό φαγητό τους αγαπητούς συναδέλφους μας Γιάννη και Μαρία και την ξαδέρφη μου Δέσποινα. Είχαμε καιρό να βρεθούμε όλοι μαζί, οπότε ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μαγειρέψω για τους φίλους μου και να τα πούμε λίγο. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημά μου ήταν οτι ο φίλος μας ο Γιάννης έχει λίγο περιορισμένες διατροφικές προτιμήσεις. Είναι αυτό που λέμε ελαφρώς κακόφαγος. Δεν του αρέσουν τα λαχανικά (ούτε λόγος για σαλάτα), τα όσπρια, τα ψάρια, δε θυμάμαι και τι άλλο. Μόνο κρέας και αυτό με συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος.
Έτσι σκέφτηκα να κάνω τη συνταγή που σας δίνω, η οποία δεν έχει πολλά λαχανικά, αλλά δεν υστερεί καθόλου σε γεύση, μιας και το κρέας “μυρίζει” ωραία με το κρασί, δεν έχει πολύ κρέμα γάλακτος οπότε δεν σκεπάζει τα υπόλοιπα υλικά, ενώ η ρίγανη στο τέλος του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά. Με την προσδοκία οτι ο φίλος μας θα μείνει ευχαριστημένος και χορτασμένος !

χοιρινό με μανιτάρια, πιπεριές και κρέμα γάλακτος

(Και τελικά είχα δίκιο… ;-) )

Υλικά:

1 kgr χοιρινό για τηγανιά, κομμένο σε μπουκίτσες
6-7 άσπρα μανιτάρια (σαμπινιόν) κομμένα σε φέτες
2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 φλ. λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος (30% λιπαρά)
1 σκ. σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το κρέας με 1/2 φλ. κρασί, σκόρδο, πιπέρι, για 30′ σκεπασμένο στο ψυγείο.
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και να θωρακιστεί καλά.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στο σκεύος μας.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρά, οπότε αφήνουμε το κρέας και τα μανιτάρια να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά των μανιταριών.
Μόλις στεγνώσουν, σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Αλατίζουμε.
Όταν εξατμιστεί εντελώς το κρασί, προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε για 1′.
Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει. Θα χρειαστεί να βράσει περίπου 1 ώρα. Σ’ αυτό το διάστημα, αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
‘Οταν βεβαιωθούμε οτι το κρέας είναι μαλακό και καλοψημένο, προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη. Σ’ αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του φαγητού μας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Καλή όρεξη !

Tips:

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με τηγανιτές πατάτες, τηγανιτές πατάτες με τη φλούδα, ρύζι, πουρέ ή οτι άλλο μας αρέσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: , , , , ,

No comments yet

Αφήστε ένα σχόλιο