Γιορτινό… γαλλικό… λαβράκι !

Έτυχε σήμερα να πετύχω μια απο τις αγαπημένες εκπομπές του Ηλία Μαμαλάκη και μάλιστα ιδιαίτερα ξεχωριστή αφού ήταν γυρισμένη στο μαγευτικό Παρίσι ! Μέσα σε όλα παρουσίσε ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας που το έχουμε δει βέβαια και στην Ελλάδα σε διάφορες εκδοχές και που πάντα ήθελα να επιχειρήσω να φτιάξω. Λαβράκι σε κρούστα ψωμιού, απο τα χεράκια του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin, chef του Bristol Eric Frechon.

Ορίστε λοιπόν η συνταγή και καλή επιτυχία αν προσπαθήσετε να τη φτιάξετε !

Υλικά (για 1 μερίδα:):

1 λαβράκι καθαρισμένο & κομμένο σε φιλέτα (χωρίς το δέρμα)
ψωμί κομμένο σε πολύ λεπτή φέτα

Για τη σαλάτα:
1/4 εσαλότ ψιλοκομμένο (ή κρεμμύδι)
φύλλα τετραγκόν (μπορούμε να βάλουμε σπανάκι)

Για τη βινεγκρέτ:
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι/πιπέρι
½ κουταλ του γλυκού κάρυ
4 κουτ. της σούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά τύπου Φλωρίνης, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
1 ματσάκι σχινόπρασο ψιλοκομμένο
Βήματα:

Κόβουμε το ψωμί έτσι ώστε να καλύπτει το ψάρι.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ με κάρυ: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με αλάτι και το κάρυ και όσο ανακατεύουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη βινεγκρέτ στην άκρη.
Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τα φύλλα του τετραγκόν, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο εσαλότ και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και προσέχουμε να μη ζεσταθεί πολύ. Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα, προσθέτουμε πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε από πάνω ελαιόλαδο. Μόλις ροδοκοκκινήσουν τα φιλέτα τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε σχάρα. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μπολ με τα φύλλα τετραγκόν, την πιπεριά, το σχινόπρασο και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα: Τοποθετούμε ένα τσέρκι στη μέση του πιάτου (χλιαρό πιάτο) και το γεμίζουμε με φύλλα τετραγκόν. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο ψαριού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *