About me

Λατρεύω το καλό φαγητό και τα πάντα γύρω από αυτό.

Το όνομα του blog προέρχεται απ΄τη λέξη “gourmet” (= εκλεκτό, όσον αφορά το φαγητό και όχι απαραίτητα πολύπλοκο, εξεζητημένο κτλ, όπως πολλές φορές παρερμηνεύεται) και τη λέξη “ελιά“. Είμαι από την Κρήτη, με μαμά και γιαγιάδες εξαιρετικές μαγείρισσες, οπότε οι καταβολές μου με έχουν κάνει απαιτητική, πεισματάρα και ανήσυχη όσον αφορά ένα καλό πιάτο ή την αναζήτηση της άριστης πρώτης ύλης.

Μ’ αρέσει πολύ να ταξιδεύω και να ανακαλύπτω τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις κάθε τόπου. Εκτός από τη μεσογειακή κουζίνα (που τη θεωρώ ανώτερη διατροφικά, καθώς οι πρώτες ύλες μας είναι μοναδικές) μου αρέσουν και άλλες κουζίνες. Η δασκάλα Γαλλική, η φινετσάτη Ιταλική, η βαριά Γερμανική και η μινιμαλιστική Ασιατική κουζίνα.

Έχω σπουδάσει φυσική, οπότε συνήθως μ’ αρέσει να ερμηνεύω τι γίνεται σε βάθος μέσα σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και να πειραματίζομαι. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, σε σχολές εσωτερικού και εξωτερικού, και διαλέξεις από “τεράστια” ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας, ενώ προσπαθώ να διαβάζω συνεχώς και να ενημερώνομαι.

 

Enjoy…!!

Μαριάννα


8 thoughts on “About me”

  • Εξαιρετικό blog με καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό και συναρπαστικές συνταγές, well done gourmelia!
    Σας συστήνω να επισκεφτείτε και άλλο ένα μαγειρικό site με όμορφο design και ειδίκευση στα ψαρικά (www.lovefish.gr)

  • Hello

    I have been able to translate this page and I am so inspired and happy

    My problem is that I have begun to receive your wonderful emails however I am unable to translate them. I wonder if you could send them in English if possible.
    I am wondering also if I have met you? Whether you know the delightful couple at The Farm Restaurant. We are coming back to Ierepatra hopefully in April.
    Ierepatra to me is the most beautiful place on earth.

    Many blessings to you. Wonderful work

    Di

    • Hello Di,

      It’s wonderful to hear that my blog pleases and inspires you! Although my spare time is limited, I try to do my best with our traditional recipes because they are so valuable. I’m afraid that the translation is not in my immediate plans because of the limited free time, but I do try to make a basic translate to some important ones, like the cretan cheese pies.
      I’m not sure if we have met. “The Farm Restaurant” doesn’t ring a bell. Where is it?

      Hope you have a great time in Ierapetra!

      Thanks again!
      Marianna

  • Καθώς διάβαζα μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στο ιστολόγιο tastefull κάποια ονόματα μου φάνηκαν τόσο μα τόσο γνωστά…
    Ηρθα λοιπόν εδώ και αμέσως σε έβαλα στα αγαπημένα μου…
    Ασε που καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω καλαμαράκια του κουτιού και όλο ξέχναγα να ρωτήσω τη μαμά μου για τη συνταγή…Θα τα φτιάξω σύντομα χωρίς να ρωτήσω αφού είμαι σίγουρη πως με τη δική σου θα βγουν όπως της μαμάς σου…
    Χαρηκα που σε βρήκα παλιά μου συμμαθήτρια!

  • Καλημέρα!
    Υπέροχο το site, πολύ όμορφες φωτογραφίες!
    Είδα μια φωτο απο μαρτυρικά που είχατε φτιάξει με κουδουνάκια, τα οποία ΛΑΤΡΕΨΑ!!!
    Πως θα μπορούσα να τα βρω;
    Μπορείς να με βοηθήσεις;
    Ευχαριστώ πολύ πολύ!

    • Γειά σου Βασιλική, ευχαριστώ! Αυτά τα μαρτυρικά ήταν όντως καταπληκτικά και στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά! Φτιάχτηκαν με κορδονάκια (κηροκλωστές) ροζ και μπεζ και τα κουδουνάκια ήταν από μαγαζί με χάντρες και τέτοια είδη, στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα, στην Κολοκοτρώνη και σε κάθετες σε αυτήν). Δε θυμάμαι όμως πως λεγόταν το μαγαζί (ίσως το Diva). 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *