Μελιτζάνες με ριγκατόνι, σκόρδο και βασιλικό

4 Nov

μελιτζάνες με ριγκατόνι

Υλικά:

500 gr RIGATONI
3-4 μέτριες μελιτζάνες
5-6 ντομάτες για σάλτσα
2 σκ. σκόρδο κομμένο σε φέτες
3-4 κόκκους μπαχάρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε (σε ένα σουρωτό) να βγάλουν τα υγρά τους, για 30′ περίπου. Μετά τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε (ή τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί) για να φύγει η περισσότερη υγρασία.
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο για 1′-2′. Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και ανακατεύουμε περίπου για 10′ μέχρι να μαραθούν. Αλατίζουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, λίγο ακόμα αλάτι και λίγο λάδι. Σιγοβράζουμε για 20′ περίπου.
  • Όταν δέσει η σάλτσα μας, κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Βράζουμε τα rigatoni 2 λεπτά λιγότερα από όσα αναγράφει το πακέτο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: , , , , ,

No comments yet

Αφήστε ένα σχόλιο