Ρύζι μπασμάτι (basmati) με ξηρούς καρπούς και άνηθο

22 Dec

Το ρύζι μπασμάτι (basmati) είναι ένα πολύ αγαπημένο ρύζι, επειδή είναι αρωματικό από μόνο του και το έχουμε δει να συνοδεύει κυρίως πιάτα της Ανατολής. Τι γίνεται όμως όταν ενισχύσουμε περισσότερο την ήδη αρωματική φύση του? Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο συνοδευτικό, μοναδικής γεύσης και αισθητικής!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο αρωματικό μας αρέσει, όμως θεωρώ ότι το σοταρισμένο φιστίκι (που βγάζει όλο το λάδι του) και ο άνηθος είναι στοιχεία που εκτοξεύουν τη γεύση του. Είναι τόσο απλό στην παρασκευή του και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχο πιάτο καλού εστιατορίου.

basmati με ξηρούς καρπούς και άνηθο

Υλικά (συνοδευτικό για 6 άτομα)

500γρ. basmati
ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (φιστίκι, σταφίδα, κουκουνάρι, αμύγδαλο κτλ)
άνηθο ψιλοκομμένο
φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι.
  2. Σοτάρουμε το βούτυρο (ή λάδι), τους ξηρούς καρπούς και το κρεμμύδι για λίγο.
  3. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο και κλείνουμε τη φωτιά.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: , , , ,

No comments yet

Αφήστε ένα σχόλιο