Καυτό… Brownies σοκολάτας με παγωτό – κόλαση και παράδεισος !

Καυτό… Brownies σοκολάτας με παγωτό – κόλαση και παράδεισος !

Brownies με παγωτό…
Σερβίρεται ζεστό, με συνοδεία παγωτού. Ο απόλυτος συνδιασμός ζεστού – κρύου… κόλαση!
Τα λόγια είναι περιττά…

brownies3


Υλικά:

125gr βούτυρο

150gr κουβερτούρα

3 αυγά

320gr ζάχαρη

270gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 κουτ.γλυκού bakin-powder

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μπεν-μαρί. Μόλις λιώσει, το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια μέχρι να λιώσει κι αυτή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και ανακατεύουμε γρήγορα (για να μην πήξει το αυγό).
  2. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το bakin-powder και ανακατεύουμε.
  3. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε μικρό ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα (δεν πρέπει να έχει πολύ ύψος).
  5. Ψήνουμε στους 180° (σε προθερμασμένο φούρνο) για 17′ περίπου (ανάλογα πόσο στεγνό το θέλουμε).
  6. Το μείγμα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα. Μπορείτε να το τρυπήσετε με μια οδοντογλυφίδα για να καταλάβετε αν είναι έτοιμο (θα πρέπει η οδοντογλυφίδα να μην έχει μείγμα πάνω της, υγρασία θα έχει).
  7. Βγάζουμε απ’ το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτο, κατά προτίμηση βανίλια…

brownies1

Tips:

Καμιά φορά ένα όχι και τόσο πετυχημένο brownies, μπορεί να αφήνει την αίσθηση από το αλεύρι στο στόμα. Αυτό συνέβαινε και με αυτή τη συνταγή τις πρώτες φορές που επιχείρησα να τη φτιάξω. Ωστόσο την τελευταία φορά που την έφτιαξα, το αποτέλεσμα ήταν ένα σωστό brownies, για να μην πω απ’ τα καλύτερα που έχω φάει (όχι επειδή το έφτιαξα εγώ!).
Δεν ξέρω για ποιό λόγο. Ίσως επειδή έβαλα κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα σε κακάο, αντί για την κλασική κουβερτούρα.
Ίσως γιατί είχα βγάλει όλα τα υλικά εκτός ψυγείου (αυγά, σοκολάτα, βούτυρο) και είχαν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου πριν τα επεξεργαστώ για τη συνταγή.

Προσθέτοντας ή αφαιρώντας αλεύρι, μπορείτε να το κάνετε περισσότερο ή λιγότερο πυκνό (να ρυθμίσετε την υγρασία του).

brownies2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


2 thoughts on “Καυτό… Brownies σοκολάτας με παγωτό – κόλαση και παράδεισος !”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *