Ποπ κορν (pop corn): σπιτικό και πεντανόστιμο !

Λατρεύω να βλέπω ταινίες στο σπίτι. Ειδικά αν έρθουν μερικοί φίλοι, έξω κάνει κρύο και η ταινία είναι πολλά (ή όχι τόσο πολλά) υποσχόμενη, είναι η καλύτερή μου ! Σίγουρα μπορούμε να σκεφτούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα για να φτιάξουμε, αλλά το κλασικό συνοδευτικό μιας ταινίας είτε στο σπίτι είτε στο σινεμά, είναι το ποπ κορν ή αλλιώς καλαμπόκι που σκάει (αλήθεια… γιατί σκάει?) ! Εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και με λίγες θερμίδες… δε χρειάζεται να το σκεφτούμε πολύ!

pop-corn (ποπ κορν)

Ο τρόπος για να τα φτιάξετε είναι πολύ απλός και μάλιστα μπορείτε να τα κάνετε όσο ελαφριά θέλετε, ανάλογα αν θα χρησιμοποιήσετε λάδι ή βούτυρο.

Αρχικά παίρνουμε μια κατσαρόλα, κατά προτίμηση μεγάλη (και να κλείνει με καπάκι), για να φτιάξουμε αρκετά ποπ κορν και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Για να τα  “ψήσουμε” μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ή ζωικό βούτυρο και αναλόγως να τα κάνουμε περισσότερο ή λιγότερο ελαφριά. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το λάδι ή το βούτυρο (αφού λιώσει) να καλύπτει άνετα τον πάτο της κατσαρόλας μας.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά το λάδι ή λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε τόσα ποπ κορν, όσα να καλύψουν τον πάτο της κατσαρόλας.
Σ’ αυτό το στάδιο αλατίζουμε (μυστικό για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα !) και κλείνουμε το καπάκι.
Τα καλαμπόκια θα αρχίσουν να σκάνε το ένα μετά το άλλο για περίπου 3-4 λεπτά. Ανακινούμε την κατσαρόλα για να πέσουν στον πάτο σποράκια που τυχόν δεν έχουν σκάσει ακόμα και δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι !
Μόλις καταλάβουμε οτι ο ρυθμός που σκάνε μειώνεται, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, πριν ανοίξουμε το καπάκι.
Το πιο πιο πιθανό είναι οτι δεν θα έχουν ανοίξει όλα τα σποράκια, τα οποία μπορούμε να απομακρύνουμε αν μας ενοχλούν.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ή σε πιο πολλά μικρά μπολ και αλατίζουμε ξανά.

Tips:

Αν μας αρέσει πολύ το βούτυρο και θέλουμε ακόμα πιο έντονα τη γεύση του, μπορούμε να λιώσουμε κι άλλο βούτυρο σε άλλο σκεύος και να περιχύσουμε τα ποπ κορν που μόλις φτιάξαμε. Όχι τόσο υγιεινό βέβαια !

Αν φτιάξουμε ποπ κορν με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, έχουμε μια τροφή εξαιρετικά υγιεινή καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, περιέχει φώσφορο, σίδηρο και πρωτεΐνες και έχει ελάχιστες θερμίδες !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *