Σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας! (από την KAPPA STUDIES)

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, είχα τη χαρά να παρακολουθήσω το σεμινάριο Ασιατικής Κουζίνας, που διοργάνωσε η Σχολή Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής “Kappa Studies” στο Ηράκλειο. Η ασιατική είναι μια κουζίνα που μ’ αρέσει ιδιαιτέρως και έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτήν, αλλά πάντα υπάρχουν καινούρια πράγματα για να μάθει κανείς, ειδικά από έναν επαγγελματία.

σεμινάριο ασιατικής κουζίνας

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής και το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και ευχάριστο. Ο διευθυντής της σχολής κ.Γιώργος Τριανταφύλλου μας υποδέχτηκε θερμά και μας έκανε να νιώσουμε σα στο σπίτι μας. Το ίδιο και οι chefs Τάσος Παπαδάκης και Νίκος Καστανάκης που είχαν την επιμέλεια των πιάτων που παρουσιάστηκαν και ήταν πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία μας.

Για εφτά ολόκληρες ώρες, παρακολουθήσαμε και μετά γευτήκαμε (εννοείται!!!) 10 διαφορετικές παρασκευές με τα γνώριμα αρώματα και γεύσεις της κουζίνας που χαρακτηρίζει την ασιατική κουλτούρα. Μερικά από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν:

  1. κοτόπουλο satay
  2. γλυκόξινο χοιρινό
  3. noodles με λαχανικά
  4. τηγανιτό ρύζι με γαρίδες
  5. φτερούγες κοτόπουλου teriyaki
  6. μοσχάρι chow mein
  7. πάπια Πεκίνου (το καλύτερο!), κ.α.

Όλα ήταν πολύ νόστιμα και το γεγονός ότι τα δοκιμάζαμε μαζί με τους chefs και ανταλλάσαμε απόψεις, έκανε το όλο γεγονός περισσότερο ωφέλιμο και ενδιαφέρον.

Κάποιο από τα επόμενα posts μπορεί να είναι βασισμένο σε τεχνικές και ιδέες που αποκομίσαμε από το σεμινάριο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *