Μοσχάρι stir-fry με oyster sauce και κόκκινη πιπεριά

18 Nov

Εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο! Αυτά είναι μόνο μερικά από τα επίθετα που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να χαρακτηρίσουμε το παρακάτω πιάτο και γενικότερα την κινέζικη κουζίνα που όλοι αγαπάμε. Με μοσχάρι φτιάχνονται μερικά από τα ωραιότερα πιάτα που έχει να μας δείξει η κινέζικη κουζίνα και το μοσχάρι με σως στρειδιού (oyster sauce) είναι ένα από αυτά. Αν έχετε ασχοληθεί λίγο με το θέμα ίσως το έχετε δοκιμάσει, αν πάλι ο συνδυασμός σας φαίνεται παράξενος, απλά τολμήστε το!
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το ψήσιμο του μοσχαριού, μιας και θα πρέπει να είναι σύντομο και σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (stir-fry), ώστε να μη χάσει τα υγρά του και γίνει σκληρό σαν λάστιχο.

μοσχάρι stir-fry με oyster sauce

 

Υλικά

500γρ. μοσχάρι (μαλακό, καθαρό κομμάτι)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 φλυτζ. δροσερό κρεμμύδι κομμένο διαγώνια
1 κουτ.γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
3 κουτ.σούπας oyster sauce (σως στρειδιού)
2 κουτ.σούπας σόγια σως (soya sauce)
2 κουτ.γλυκού sesame oil
1 κουτ.σούπας ξύδι ρυζιού (αν δε βρίσκετε, βάλτε ξύδι λευκού κρασιού)
2 κουτ.γλυκού corn flour
3 κουτ.σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το μοσχάρι σε πολύ λεπτές φέτες (περίπου 2-3 χιλιοστά πάχος) και το βάζουμε σε μπολ. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε πολύ κοφτερό μαχαίρι γι’ αυτό.
2. Ρίχνουμε στο μπολ με το μοσχάρι τη σόγια σως, το sesame oil, το ξύδι ρυζιού, το corn flour και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαριναριστεί περίπου 20′.
3. Ζεσταίνουμε το γουόκ (wok) και μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Μόλις αρχίσει να καπνίζει ελαφρά, ρίχνουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για 5′ περίπου.
4. Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά και το βάζουμε σε σουρωτό, να φύγουν τα πολλά υγρά.
5. Σκουπίζουμε το γουόκ με χαρτί (δεν το ξεπλένουμε) και το ξαναβάζουμε στη φωτιά με λίγο ηλιέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3′ περίπου.
6. Ρίχνουμε το μοσχάρι και την oyster sauce και ανακατεύουμε για 1-2′ ακόμα.
7. Σερβίρουμε αμέσως.

Tips

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με noodles ή με ρύζι.

Το χαρακτηριστικό του stir-fry είναι η υψηλή θερμοκρασία και το συνεχές ανακάτεμα. Έτσι, τα υλικά δε χάνουν τα υγρά και καταστρέφονται πολύ λιγότερα συστατικά τους.

Κάντε δοκιμές με τις ποσότητες των διάφορων sauce, αφαιρέστε ή προσθέστε υλικά και φέρτε το στα μέτρα σας.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: , , , , , , , ,

No comments yet

Αφήστε ένα σχόλιο