Μπισκότα σοκολάτας (cookies)

20 Mar

Πολυμορφικά μπισκότα σοκολάτας! Μια συνταγή, 4 συνδυασμοί. Αν ψηθούν λιγότερο βγαίνουν μαλακά, αν ψηθούν περισσότερο γίνονται τραγανά. Με φουντούκι αποκτούν γεύση πραλίνας, ενώ με κακάο είναι σούπερ σοκολατένια. Οπότε διαλέξτε χρόνο ψησίματος και υλικό.

Τραγανά και σοκολατένια (με κακάο δηλαδή αντί για φουντούκι) είναι τέλεια βουτηγμένα σε ένα ποτήρι παγωμένο γάλα. Μαλακώνουν και αφήνουν στο γάλα σοκολατένιο άρωμα. Μαλακά, είτε με φουντούκι είτε με κακάο, τρώγονται όλη μέρα, χωρίς δικαιολογίες.

cookies-milk2

Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

80 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γλ. / 7 γρ. baking powder
¼κ.γλ. / 1 γρ. αλάτι
150 γρ. μαλακό αλεύρι
125 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
80γρ. φουντούκια αλεσμένα ή 1 κ.γλ. / 7 γρ. κακάο

Εκτέλεση

  1. Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε και το αυγό.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το baking powder και το αλάτι.
  3. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  5. Το μείγμα είναι πολύ μαλακό και δεν πλάθεται με τα χέρια. Οπότε με δυο κουτάλια τοποθετούμε μικρές ποσότητες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το σχήμα δεν έχει σημασία γιατί θα απλώσει ομοιόμορφα στο ψήσιμο. Για αυτό αφήνουμε αποστάσεις ανάμεσά τους.
  6. Ψήνουμε στους 180 °C. Αν τα θέλουμε μαλακά, τα ψήνουμε για 10-12′. Αν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 13-15΄.
  7. Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά σαν αφρός, όμως μόλις κρυώσουν σταθεροποιούνται.

Tips:

Η κουβερτούρα μπορεί να αντικατασταθεί από σταγόνες σοκολάτας (είναι σε πακετάκια των 100 γρ.), όμως η κουβερτούρα (ή όποια άλλη σοκολάτα σας αρέσει) είναι πιο νόστιμη και πιο οικονομική. Προσοχή στο τεμάχισμα. Χρησιμοποιούμε επιφάνεια κοπής και μεγάλο μαχαίρι του chef αν έχουμε την ευχέρεια.

Τα φουντούκια να είναι φρέσκα και μυρωδάτα. Για να είναι και το μπισκότο τραγανό και νόστιμο. Μην τα κάνετε σκόνη. Μια δυο φορές στο multi, να τα βρίσκει το δόντι.

Για κουταλιές των 30γρ. βγαίνουν περίπου 15 μπισκότα.

cookies-milk

Μπισκότα σοκολάτας

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Tags: , , , , , , , , , , ,

6 Σχόλια to “Μπισκότα σοκολάτας (cookies)”

  1. Ερμιόνη March 20, 2013 at 11:26 pm #

    Πολύ μου αρέσει ο χαρακτηρισμός των μπισκότων ως πολυμορφικά!
    Μου αρέσουν τα μαλακά μπισκότα και νομίζω ότι θα έφτιαχνα τα μισά με φουντούκι και τα υπόλοιπα με κακάο!
    Πολύ αναλυτικές και οι οδηγίες σου!
    Καλό βράδυ!

    • gourmelia March 21, 2013 at 10:48 am #

      Ευχαριστώ Ερμιόνη μου! Η δόση είναι μικρή, οπότε μπορείς άνετα να την κάνεις δυο φορές με τις παραλλαγές (ή κατευθείαν διπλή δόση). Τα συγκεκριμένα είναι ωραία και τραγανά, οπότε αν μπεις στη διαδικασία, άφησε μερικά να ψηθούν λίγο παραπάνω!

  2. ΓΙΩΤΑ March 21, 2013 at 9:17 am #

    Υπέροχα φαίνεται.
    Άνετα θα τα τσάκιζα σε οποιαδήποτε μορφή.

  3. lovefish December 3, 2013 at 4:01 pm #

    Μετά από ένα γεύμα με ψάρι, ένα τέτοιο μπισκοτάκι είναι ότι χρειάζεσαι για να φύγει η ψαρίλα!

  4. Ελένη February 15, 2014 at 7:02 pm #

    Τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια! Άρεσαν πολύ στα παιδιά!!

    • gourmelia February 16, 2014 at 8:31 pm #

      Χαίρομαι που σου άρεσαν!!

Αφήστε ένα σχόλιο